13 augusti 2022
12:00

Huddinge IF 3 Gul

Referat: Mälarhöjden-Hägersten FF 3 - Huddinge IF 3 Gul

Vi fick revansch i höstsäsongens första match i div 4 mot Mälarhöjden-Hägersten FF på Hägerstensåsens BP. Innan matchen så var ett av 9-manna målen mystiskt försvunnet så vi fick spela med 11-manna mål denna stekheta dag, vilket var en bidragande orsak till att det blev många mål. Förra gången när lagen möttes så låg vi under med 4-0 innan vi vaknade till så vi poängterade noga innan matchen att hur viktigt det är att vara med direkt från början. Hemmalaget inleder matchen piggt och har en hel del spel på vår planhalva innan Peter R. skjuter ett vackert långskott i mål i den 4:e minuten. Kvitteringen kommer i den 16:e minuten när hemmalaget kommer igenom i mitten. Kort därfefter prickskjuter Albin K. in 2-1 i den 18:e minuten och Amadeus E. utökar till 3-1 på en fin assist av Ture H. i den 19:e minuten. Vi har även ett skott i ribban men det är hemmalaget som gör en psykologisk viktig reducering till 3-2 på ett långskott kort innan periodpausen i den 24:e minuten. Ställningen var 3-2 till oss efter den första perioden. Vi inleder den andra perioden bra och Moritz K utökar vår ledning till 4-2 i den 30:e minuten på assist av Amadeus E. Vi har ett par riktigt bra målchanser men hemmalagets målvakt är som en mur och hemmalaget gör dessutom en mycket fin avslutning på den andra perioden genom att göra tre mål i rad, 4-3 i den 35:e minuten, 4-4 i den 41:e minuten och 4-5 i den 45:e minuten. Hemmalaget har alltså vänt på steken och leder efter två spelade perioder. Även den sista perioden inleder vi starkt och kvitterar till 5-5 i den 50:e minuten genom Mert I-C. på assist av Mirac K. Sedan så gör vi mål på två returer. 6-5 kommer i den 53:e minutren av Mert I-C. på retur på sitt egna skott. 7-5 kommer i den 59:e minuten genom Amadeus E.. Hemmalaget reducerar på en mycket märkligt dömd frispark i den 62:a minuten när deras annfallsspelare snubblar in i vår målvakt. Vi replikerar omgående genom att göra 8-6 i den 63:e minuten återigen genom Amadeus E som därmed gör en hattrick. Därefter blir det inga fler mål då vi springer väldigt uppoffrande och ger inte hemmalaget chans att komma till så många farliga avslut.

Slutresultat: Mälarhöjden-Hägersten FF - Huddinge IF 6-8

Grönt kort: Mirac K.